aiman

CafeMom Tickers

adik aiman

CafeMom Tickers

Friday, January 29, 2010

khas untuk anak ibu

adam aiman dah gonap 6 bulan dan dikala ini, tongah2 malam buto den sibuk memasak bubur nasi+sup ayam+sayur untuk buek bokalan adam aiman mamam kek upah pengasuh besok.sesungguhnya, indah lah sungguh perasaan ini bila mana dpt sediakan mknn utk anak dr air tangan kita sendiri.dimulakan dengan bismillah dan mudah2an adam aiman menjadi anak yg soleh dan cerdik+pintar.semoga Allah memberkatinya.AMINNN

Thursday, January 28, 2010

CONTEST SWEET PICTURE ANAK BERSAMA IBU

CONTEST SWEET PICTURE ANAK BERSAMA IBU

BANNER

ni kali yg ke2 aku join contest.so mtk2 kali ni leh mng la..hihihi..saper xnk menangkannnn

Syarat2 adalah seperti berikut...

1) Mestilah gambar tersebut IBU BERSAMA ANAK..umur dari baby sehingga 3tahun..

arrr..sweet xkitorg?sweetkan kan kannnn..hihihiih


bilangan anak tidak kisah janji xmelebihi umur yang d'inginkan..
2) Nama anda & your anak beserta tarikh lahir..

Nama ibu : Siti Hajar bt Kamaludin
Nama anak : Adam Aiman b Nor Shubaily
Tarikh Lahir : 29 Julai 2009

3) Letak picture satu SAHAJA yer...coz byk2 nnt pening juri

Done (rs nk lak gambo byk2 je..hihih)

4) Ceritakan kenapa gambar tersebut d'anggap SWEET utk korg..

ermm naper gambo ni sweet ek.antara alasan2 gambo ni sweet sbb kitorang ni so comelz(hihihhihi) maka terhasil la gambo yg so sweet ni.bukan senang nak capture gambar my baby sebab dia suka gerak2 n pusing2..masa ni plak my baby bg senyuman yg paling cute and lentok2 ala2 manja gitu.yg plg best gambar ni my hubby yg snap sbb dia jarang2 nak pegang camera n ambik gambar kitorg..so, tq to my hubby

5) Jadi follower untuk blog IBU & blog MYTOMEIOUTLET
Done

6) Letak banner yang dicipta khas (gambar d'atas) diruang sidebar korang semua
Done

7) Letak tajuk sperti d'atas jugak yer..Make sure ur entry link back to mine
Done

8) Tarikh tutup penyertaan 29hb Januari 2010

saper yg nk join tu cpt2, kalo dah tlepas nganga mulut pon xguna lg dah

9) Last skali,tinggalkan korangnye penyertaan kat dalam comment box entry ni k..itu jer...senang je..

itu harusss bukkk

Saturday, January 23, 2010

caaakkkkk!!!

video
aloolololo tomei2 nyer anak ibu niiiii...(tpuji anak sendirik plak..klo aku xpuji sapo laie nak puji..)
dah besau dah anak aku ni.dah lamer xupdate pkembangan adam aiman..dia skrg dah nak masuk 6 bln da.yeayyy!!alhamdulillah sumer nyer bjalan dengan lancar.
aiman skrg tgh aktif meniarap.br je dpt skill tu.tlambat la skit dari baby2 yg sebaya dengan dia.hihihih.23 dis 2009, lg 6 ari genap 5 bulan br leh meniarap.sblm ni dok tolak2 bdn tp xlps2.bl da xlps mula la dia naik hangin.adeihhh..
6 jan (dah 5bln) amik injection 3serangkai.brt dah 7kg.dah 3 kali timbang berat aiman xnaik byk tp nes ckp 'ok'. aiman der demam skit la.skrg klinik@hosp punyer prosedur lps cucuk toksah bg ubat demam.bl dah btl2 demam br bg ubat.reasonnyer supaya ubat yg disuntik tu dpt btindak bls ngan bdn. tu yg aku paham la.xtau la kot aku tsalah ckp pe ke...ni 1st time aiman demam teruk skit n suhu cecah 37c keatas trus bg ubt demam..mlm sblm tdo buh cool fever kat kpl aiman.kelam kabut dia.igt mende la telekat kat kat kepala dia.last2 xjd lekat sbb dia rimas.pg sokyer aku lekat kpl aiman blk.ok la dia xkesah n smbl2 tu baring2 sblh aiman.skali aku terlelap..sedar2 dia da nk msukkan pelekat tu dlm mulut dia.kelam kabut aku amik.pandai lak tu dia cabut sdiri.last2 aku tampal kat perut dia..tu pon cicir plak.tah maner peginyer.ayah sapu lantai jumpa kat bwh kusyen.hai,mcm2 aiman buat yek.dah dkt tghari tu aiman sihat dah.dlm demam2 pon still aktif ngan xtvt rock n roll nyer.pusing sana pusing cni.
next friday, 29 jan 2010 gnp la adam aiman 6 bulan n dah boleh mkn solid food.xsbr2 nyer nk bg aiman mkn.ibu nk wat mknn best2 tuk aiman.ibu nk aiman berisi skit sbb aiman nmpk tgi jek(ikut ayah nii).tp risau la jgk kot2 la aiman xmo mkn sbb skrg ni pon klu aku duk mkn dpn aiman cam biasa2 je muka dia.ader baby, bl nmpk mknn mesti berdecap2 mulut nk mkn.tp aiman cool jek.xpe la wait n see je la ek.
arini aiman kena selsema.xtau la naper.mgkn sb aku psg kipas laju sgt kot mlm td.tp aku dah bwk g jmpa doktor n dpt ubt dmm, selsema.sian aiman..takut selsema jd teruk pastu idung tersumbat.mesti xlalu isap susu.urghhh..risaunyerrrrrr..takut jd teruk smpi kena sedut kahak.korang doa kan aiman cpt sembuh yer n xmelarat.
hmm k la.papai.

Friday, January 15, 2010

ceritut ari sabtu yang lepas

dah nk jumpa ari sabtu blk dah br nk update...hihihi.malas daaaa..da duk dpt lappy mls gak..nk transfer gambo dari kamera ke lappy pon mls gakk..sumer nyer mls laaa..arini sayer rajin yek.kuikuikui
gambo2 ni maser celebrate besday niece hubby..umah pon satu taman jek..meh la tgk gambo..tak tau nk potpet mender.
agenda : celebrate besday athirah
date : 9 jan 2010
masa : 6pm
venue : blkg umah udah.dkt ngan lokang.euwwww...
aiman wat muka comei
beseday girl+aiman

aiman xsabo nk mkn.hihihi

kek sebeday -cheese cake-nyumnyum


uik! de cekodok! erm bley la



muaxxx~

menyingai ngan ayah

hihihi klako muka aiman duk kemam2 mulut gitew

Tuesday, January 5, 2010

TQ BABYANDKIDSCOLLECTIONS!

hohohohoho saya sudah terima ini barang..sgt suka.pa dia tuuu..ni la bender nyer BAJU2+KASUT tuk aiman aku beli dari BABYANDKIDCOLLECTIONS ...tq jue .


aku tgk kat FB jue bgtau brg2 da pos smlm aku rs hepi jek.pastu terpikir...eh kalo pos smlm, arini bj2 tu sampai la.wahhh beshnyerr..dlm kul 2 lebih pakcik posmen pon dtg ke opis aku n sgt puas ati bl dpt belikan something tuk adam aiman..


ni kira present tuk aiman la sbb da bley meniarap w/pon tak expert lg.hihiiih


haaaa bg yg ni posing dulu.carter's red shoes.merah ang ang.sesuwei ngan aiman.tp xtau la lehNpkai smpi bl.aku tgk lg satu cm nak ngam2 jek..jari2 kaki aiman panjang.huhuhu


aku suh aiman pkai kasut ni siap2 dr umah bbsitter.SEMANGAT!

ecececec gelak yer dpt kasut baru



"UIHHH APER MENDER KAT KAKI SAYER NIHHHHHH"


ok ni baju nyer.3 helai sumernyerrr
hmm sonoknyer membeli belah secara online ni.. tak penat, tak letih, tak kuar peluh..makin gemuk la aku.muahahahahah

Saturday, January 2, 2010

COTI DI ARI SABTU

arini mcm2 nk wat...konon2 nk kuar g pasar awal2 pagi tp kol 10 gak dpt g psar..bgn pagi lepak2 dulu, guling2 atas tilam.mata ngantuk tp xleh lelap.aiman lak dah bgn dok "ek ek".aku biarkan men sorg dlm kelambu.aku g bsh bj aiman yg da belambak.byk nk kena bilas sbb ada yg kena kencing n poo poo aiman.9 lbh da siap mandi trus bwk aiman pi ronda umah makteh dia nek stroller smntr tgu ayah abis sidai bj.siap sumer anto aiman kat umah bb sitter sbb kitorg ader keje len kat umah.

kul 10 g psr (kat cni pagl market ok...) beli tu beli ni aku kira2 abis rm60 gak.mhl tul brg2 skrg ni.bhn bsh je tu.isk3.then pekena nasi kandar yg besh n blk.
smpi umah ni la koje penting yg aku nk wat sgt tuhhh
CHOC CHIP MUFFIN~nk resepi klik SINI k

muffin ni SIL aku order tuk sedekah kan kat org.mlm ni mlm ke7 FIL dia meninggal dunia...

sambil2 tu aku msk gak tuk mkn tghari.arini pekena ikan parang masak asam pedas melaka ngan sayur kobis goreng..kemas tu kemas ni pukul 4ptg br mkn tghari.cian laki aku lapau tp seb bek mkn pagi kul 11 leh la thn lg..abis sumer kojer tiba2 rindu sama si dia..

.
.
.
.
.
.
.

kat kul 6 br amik aiman ntrus g kedai jap pastu balik umah..aripon dah mlm.tidoooo

[Tag] Interesting Facts from MUMMY HANA

Mukadimah :

Pisang Emas di Bawa Belayar,
Masak Sebiji Di Atas Peti,
Hutang Tag Belum Berbayar,
Nanti Takut Ada Orang Kecik Atiiii (ape punyer pantun daaa)


aku nak lunaskan utang tag yg da sebulan aku bertangguh nak wat..kak aieza, den buek yooo..kuikuikui


a. write five (5) interesting facts about the person who gave you this award.

hubby nyer senegeri ngan aku
suka baking
nmpak cam garang @ cenge tp baik ati tauuu..(kembang la tu)
suka surf internet (betul kan kak?)
sorng yg comei..muka siyes, tp bl cenyum sweet jek..hihhiih


b. jot down ten (10) interesting facts about yourself and your hobbies

aku pon suka baking, masak
suka shopping
xder duit sgt suker window shopping
suka makan.. nyum2
suka surf internet.ralit smpi tak heran benda lain.sanggup xtdo semata2 nk ngadap tenet..
suka benda yg cantik, unik
aku jenis kelam kabut..
gayat ngan tempat tinggi n xleh bwk keta laju2..plg laju 80km/j jek..klo lbh aku rs leh tbabas la.
org ckp aku sombong n garang..aku xnk sangkal fakta ni.aku mmg gitu la.tp kalo dah kenal aku n org sudi kwn ngan aku, aku terima ngan tgn terbuka..bkn la aku ni jenis katak bwh tempurung tau.aku mmg jenis berat mulut tp kalo dah kenal ko pon klh bl aku dah berckp.
aku suka drawing tp skrg ni xdpt nk wat sumer tu.

c. pick your ten (10) more deserving recipients and describe them

xder saper aku nk bg..tag dah basi.kuikuikui

Friday, January 1, 2010

hepi new year sumer!!!!

010110 cantik nombor...
br jek rs msk 2009.skrg dah 2010 plak.cpt tul ms blalu..azam tahun baru?msti aku nk yg terbaik tuk diri,famili n kerjaya...smg thn ni aku lbh berdedikasi, disiplin, punctual n blablabla...
arini perlis xamik cuti new year tp aku n hubby mntk coti.tp dok trigt kerja2 yg mlambak2 kt opis.sat g nk anto aiman kat umah bbsitter sbb kitorg der keje skit..
k lah HAPPY NEW YEAR sumer.aper azam korang thn ni??