aiman

CafeMom Tickers

adik aiman

CafeMom Tickers

Friday, September 24, 2010

edisi SYOKnyer RAYA

salam..

dah setengah Syawal br nk update blog.org len dah nk abis raya dah.huhhuhuh..hajat di hati mmg nk update blog since pose lagi n ada gak citer2 yg dok hold nk diciter kan.isk3..apa malas beno aku ni.gambo ada la jgk banyaknyer last2 peram lam lapop je la.kadang2 tu mls nk update sbb xkuasa sebenaunyer nk transfer gambo dr kamera ke laptop. xpe2 slow2 ehh...

sebelum melarut melarat, aku nk ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR BATIN kat sesapa yg mngenali kitorg..kot de tkasar bahasa, tsinggung ke mende ke. 0-0 yek.

ni e-kad tuk tahun ni..cumel tak *wink


ok terus ke sambutan ari raya thn ni. aku n hubby start bercuti dari 8 sept sammmpaii la 19 sept.20 sept baru nek keje.gila lama cuti.baki annual leave pon tgl 4 hari.hak3.xpe2 nnt OT leh claim cuti.muehehehhe.so, kitorg plan gerak dari perlis ke melaka pada 8 sept.hubby dah pesan nak gerak awal sesudah sahur.hussshhh xhagak2.kot ye pon tgu la subuh. dari ari senin aku dah pulun kemas baju.part yg paling remeh skali.nk wat lagu mana, kena wat gakla.kalo tak packing, xberbaju lak kitorg kat kampung nanti.ari selasa waktu rehat pon aku dok pulun kemas baju n settle la sumernyer tinggal 20% je lagi.igt malam nyer nanti nak basuh baju aiman.dah siap sumer g opis balik n petang tu balik umah SIL a.k.a kakak hubby bgtau dia kat penang sbb nk shopping bj raya anak2 dia. SIL ajak kitorg join dia skali tdo sana (xsilap aku la sbb dia ckp ngan hubby thru hp).then kitorg pon bincang2 n jemaah mnteri stuju nk g penang kitorg siap2 la, bungkus2 la pe yg patut.huhhh letih aku.nk lek kg nyer pasal, semangat niihhh..if kitor gerak esoknyer dari penang leh jimat masa 2,3 jam atas jalan n leh smpi kg awal skit.

sebenarnya that day kitorg ada iftor ngan member opis hubby tp dah pulun ngemas barang kitorg iftor kt umah dulu n lps tu br g makan kat kuala perlis...sampai2 pon derang dah abis makan.huuhuhuh xsyok je rasanya sbb sbb tgl kitorg je nak makan.derang pon tgu la jgk. perut masing2 dah kenyang mesti la nk balik kannnn..so makan cepat n tapau makangan yg lebih n trus ke penang..smpai penang pon dah kul 11pm lebih kurang..syoknyer tgk view waktu malam cantik.hubby soh amik gambor tp kamera goyang la pulak.hahahha

cam hampas..mueheheh


aiman lak tido.lega skit aku bl aiman dah tido.leh aku rehat jap.yela siang td keje xsempat nk rehat lagik.aku siap ttido lagi.hak3.kejam tak bior kan laki drive sorg2..ngeh3..bl dah nk smpi jambatan pulau pinang aku terjaga n trus ke hotel kristal.SIL aku amik apartment so leh le bramai2 berlonggok kat situ. luas giler n bilik ada 2.rugi xnap pic.huhuhhuh

sampai2 kat hotel aiman dah terjaga dr tido.ni sure lewat la tdo si kenit ni.sementara anak2 main2, mak bapak budak makan2 n minum n kul satu br tdo.haiissshhhh..plan nk tdo awal coz pagi soknyer nk gerak awal.kesian la kat hubby aku.aiman lak kemain ssh nk suh dia tdo.tah kul baper di tdo agaknyer.


pagi esoknyer kul 4.30am hubby n BIL kuar bli makanan tuk sahur n kat kul 5am br balik.balik2 tu dia aihhhh nasik kandaq..masing2 muka kelat nk makan ns tu.ye la sbnrnye masing2 dah kenyang mkn ms supper td.nasi kandar tu plak kemain byk lg.aku telan jugak la.kang kalo xmkn mau pening kepala aku kangggg... lps siap sumer bobom balik.aku siap paksa suh laki aku tdo lagi sebab kesian kat dia xcukup tdo.dah la nk drive jauh.. dan jam 8 lebih kitorg bertolak blk melaka.weeee~bestnyer. sepanjang perjalanan memang dah terbayang kampung halaman.rasa nk cepat2 sampai jek.hihihihi..macam aku yg drive plak (aku terrriingin nk drive kalo blk kampung tp xdapat keizinan dari suami.ada ke dia cakap kalo aku drive, dari dia ngantuk terus xngantuk.ceehhh xcaya kat aku la tu)


dan jam 2pm ++ kami telah tiba teratak nenek dan ibu hamba di lubok china..SSYOOOOKKKNYEEEEE!!!! yeaayy...3bulan dah tak lik kg.rindu tahap gabann..jumpa mak, adik badik, nenek n anak2 sedara yang.leh mkn lauk masakan mak. dan esok harinyer bersamaan 30 ramadhan aku gerak balik untuk berbuka puasa kat umah mak mertua aku kat malim. rasa sedih dan berat hati tinggal kan mak n adik2 aku tgh berhempas pulas nk masak2 juadah untuk raya sok.mak aku jenis masak macam2 n baaannyaaakkkk ms raya.ngan nasi impit, kuah kacang, ayam&daging masak kurma, acar timun, rendang ayam, rendang daging,lontong n sambal bilis. apa la daya aku...sob3

kat umah MIL lak, abang n kakak ipar aku dah ada yg smpi ke kampung.kat umah MIL aku nih xla cbuk sgt n MIL mmg xbuat byk dish untuk hari raya.cuma ada rendang, kuah kacang n nasi impit tp kena buat banyak2 sebab family belah hubby mmg ramai.adik badik pon dah lapan org campur menantu.cucu pon dah nak masuk 33 org.ffuhhh!!!! havoc giler umah MIL aku.tu pon 2 familiy SIL beraya kat perak.

kul 6pm, FIL wat tahlil skit n lepas iftor bebudak bertempiaran men bunga api.syok arrr..bapak budak pon syoookkkk..


disebabkan aiman tak leh jalan lg, so dia telah didukung sahaja oleh ayah. padan muka.. muehehhe main sorang2 (klako la plak muka aiman wat cenggini)

selepas bersuka ria bersama keluarga, kitorg blk semula ke rumah mak aku sbb thn ni giliran beraya belah keluarga aku..smpi pon dah kat kul 10 agaknyerr.hhuuuwaarrghhh..baju raya xgosok lagikkkk..

*
*

*
*


1 SYAWAL 1431H




alhamdulillah, selesai ramadhan..sekarang kita berhari raya plak.hooyeeayyy!!



aiman di pagi syawal with maklong yg tgh preggy 8month.baru bangun tidoo (bodi n face maklong terpaksa dipotong sebab xtutup aurat.xsesuai untuk tatapan.hihihi)

versi sudah siap mandi berbaju melayu a.k.a baju melayu.tahun bertema kan baby blue.thn ni thn kedua aiman berbaju melayu..no sampin no songkok.panassss...hihihihi

hadeh...penat la nk taip n upload pic.nnt sambung lagi.

till then..

1 comment:

PAK JUNAIDI said...

SAYA SANGAT BERSYUKUR ATAS REJEKI YANG DIBERIKAN KEPADA SAYA DAN INI TIDAK PERNAH TERBAYANKAN OLEH SAYA KALAU SAYA BISA SEPERTI INI,INI SEMUA BERKAT BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA YANG TELAH MEMBANTU SAYA MELALUI NOMOR TOGEL DAN DANA GHAIB,KINI SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTANG-HUTANG SAYA BAHKAN SAYA JUGA SUDAH BISA MEMBANGUN HOTEL BERBINTANG DI DAERAH SOLO DAN INI SEMUA ATAS BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA,SAYA TIDAK AKAN PERNAH MELUPAKA JASA BELIAU DAN BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU OLEH RAWA GUMPALA MASALAH NOMOR ATAU DANA GHAIB SILAHKAN HUBUNGI SAJA BELIAU DI 085 316 106 111 SEKALI LAGI TERIMAKASIH YAA MBAH DAN PERLU ANDA KETAHUI KALAU MBAH RAWA GUMPALA HANYA MEMBANTU ORANG YANG BENAR-BANAR SERIUS,SAYA ATAS NAMA PAK JUNAIDI DARI SOLO DAN INI BENAR-BENAR KISAH NYATA DARI SAYA.BAGI YANG PUNYA RUM TERIMAKASIH ATAS TUMPANGANNYA.. BUKA DANA GHAIB MBAH RAWA GUNPALA