aiman

CafeMom Tickers

adik aiman

CafeMom Tickers

Wednesday, December 8, 2010

TRIP TO HATYAI

assalamualaikum wbt
weehhooo...!!!syoknyer..dapat gak gi thailand..sawwadikap..hihihih.jalan2 ngan family termasuk P.I.L and S.I.L n family yang memenuhkan satu van yang beso.huhuhuh sumer nyer 11 org...plan awal nak gi Pak Bara sahaja..konon2 nk mandi laut pehtu plan nk g songhkla pastu hatyai..... then planning xmenjadi sbb F.I.L xbrani nak ke hatyai...so duk lepak kat Pak Bara je la nanti..tp ramai yg cakap Pak Bara de paper..so, F.I.L pon cam ok la nk ke hatyaiii..weee bestnyerrrr...
kitorg sumer g guna pakai border pass jek sbb dok perlis ni lamer dah so xyah pakai passport.cuma P.I.L je pki passport coz derang bermastautin di Melaka :)....huhhuh dalam urusan nk meng'kurus'kan borderpass ni mmg lawak la bl tringatkan fe'el aiman yg susah bebenor nak amik gambo passport dia..kat kedai gambo tu dia sibuk la nk merayap, xreti duk diam..jadiknyer ramai la pasukan sorak dibelakang cameraman untuk mententeramkan aiman.hahhaha..nnt aku masukkan gambo muka aiman yg klako gilo...siap jerit2 lagi lepaskan diri.
so ari ahad, 5 dis 2010 kitorg bertolak ke PakBara ikut Wang Kelian.pemandangan sepanjang jalan biasa2 je...suasana pon lebih kurang macam kat perlis.dalam tgahari kot br smpi Pak Bara.

aiman kepit2 ngan ayah



terus cari kedai makan..masing2 kelaparan sebab xbreakfast lagik dan harus pose dulu.huhuh..van siam..


comel ek...saper2 yang dtg cni leh tdo kat cni...dalam pon ok ada katil queen size, bilik air, rak tp tv je takder..tp saper yg duk dalam bilik ni seksa sikit la.nk jalan kena teleng kepala.hhuhhuhu..harga ? RM 22 semalam jek.murah gilo.


aiman yg seronok.1st time tgk laut dan 1st time melancong..



huuhhh mr crab.sodappp



ayah menjadi org terakhir makan sbb melayan aiman makan...selesai makan kitorg truskan perjalan ke songhkla sbb di pak bara mmg xde paper pon.hanya pantai yg xtau leh brenang ke tak.
smpi songkla pon xbesh sbb hujan.so kitorg xleh turun...aripon dah petang.huhuhu rs sgt sedih xleh nk pi ke floating market...last2 dpt gak pegi floating market.syoknyer.nk tgk sgt konsep yg derang wat.tp sayangnyer, hujan.xpela hujan rahmat..rmai peniaga2 berniaga kat gerai derang....sebahagian je dok kat sampan.nk jalan2 pon kena kontrol sbb xmo aiman kena hujan n rs geli dah kaki ni kena air lopakkkkk...huhuhu ngada2 nyer.
macam2 adaaaa..kebanyakkannyer makanan la.tp bleh tgk je la.rmai non muslim kat cni.kalo tingin sgt nk mkn, cr peniaga yg pki tudung n tulis 'halal' kat gerai derang.
ada jugak org siam leh cakap melayu terutamanya yang datang dari pattani...so xde masalah la nk berkomunikasi...kalo xleh ckp melayu ckp leh omputih.derang ok2 jek.

makanan ni kat perlis melambak jual..kat cni jgk tingin nak makan

ni pon nampak soddaappp........tp xleh makan.kompom xhalal.


cute giler shushi ni....macam magnet peti ais dah.hahaha

jalan berdua2an

turun jugakla kat area sungai ni.nak tengok dekat2...sumernye makanan..tingin nk beli yg org muslim jual..

yang sampan kosong tu mungkin tuannyer meniaga kat atas la kot

xde mende beli pon.beli makanan skit je.kalo nk bli makanan tu yakin je la.kalo xyakin toksah beli.beli je kat peniaga yg pki tudung.insyaallah..
abis melawat trus gerak ke hotel.driver bawak ke Hotel J.B...klo nak tau hotel ni bertaraf 5star.harga ??? RM 110 jek.jgn xcaya.muahahahha tp duk satu malam jek di JB hotel tp ok sgt2 la hotel ni cuma nak ke tempat yang banyak jual2 jauh.kena naik 'tuk tuk'.

huhuhuhuh bestnyer mandiii..xmo kluar

time to jalan2..naik 'tuk tuk'


aiisssshh cbuk ah pakteh ni tunjuk ketiak.hahaha
huhuhuhuh...tingin nak naik 'tuk tuk' 3 roda.tp kat thailand xde lg jenis macam tu...klako la naik 'tuk tuk' ni.asik terhantuk kepala kat besi atas tu jek.. aiman wat blur.


ada loceng lagik macam bas mini..

kebetulan masa kitorg g ni ada sambutan/perayaan Raja Thailand.so malam tu agak happening skit :)

ada pizza hut, mc donald..tp tu sumer xleh di makan....tengok je leh


huhuhuhuhu nmpak sodap.udang ni sekor 100B=RM10.....klo beso sikit dari ni 200B=RM20.ada brani???hahhaha



pakai sweater thomas n friends hadiah dari auntie jue a.k.a ibu iman zhafran .
esoknyer bawak anak2 gi mandi pool (ceh macam rmi anak je....anak sedara lerrr)..sayangnyer hujan rintik2..tp budak2 ni nak terjun gak...air sejukkkk...kejep je derang berendam.

aiman 1st time masuk swimming pool.


dalam tengahari kitorg check out untuk checkin ke hotel yg lebih dekat ngan tempat2 tuk kitorg jalan2.so, xyah naik 'tuk tuk'.jalan kaki pon bleh.hihihihi

The Regency Hotel..2star..bilik sgt selesa.harga RM 90++..saper2 nk pegi aku rekomen yg ni...dah la murah dekat lak tu ngan tmpt soping.... ramai org malaysia duduk cni.
budak ni asik lari sana sini bila dilepaskan
tempat makan kitorang HAMID RESTAURANT....harga leh tahan.murah skit dr malaysia..satu lagi kedai makan SALMA RESTAURANT n harga pon ok.


makteh aiman berkenan benao ngan botol welkam drink hotel ni...siap nk rembat bawak balik lagi tu.huahuahua..sabau je la..


welkam drink...xlalu la nak minum...refill katanyer..huhuh
cian aiman.. baru je tido dah kena angkat g jalan.. xbanyak yg kitorg pegi jalan...masuk shopping complex, lorong2 yg jual baju bajan.tu jek..xmembeli sgt...bj aiman smpat la rembat 2 helai..
ari ke 3 bersamaan cuti awal muharram kitorg nak bertolak balik.next time nak datang sini lagi sbb macam xpuas je jalan.skrg ni dah tau la skit2 keadaan kat sana....so leh plan lain.
uit..duk diam2 la...

dah check out..lepak kat lobby hotel tgu van dtg jemput...balik ke malaysia kitorng ikut padang besar n berenti kat Kerajang Mas (dato'K punyer ni)...sementara kereta sampai sempatla membeli coklat2.nyum2 rambang mata weehhh...hihihih
ok tu sajek trip percutian kali ni....can't wait bulan april.kami mau terbang ke sabah bahhh!!!!

1 comment:

PAK JUNAIDI said...

SAYA SANGAT BERSYUKUR ATAS REJEKI YANG DIBERIKAN KEPADA SAYA DAN INI TIDAK PERNAH TERBAYANKAN OLEH SAYA KALAU SAYA BISA SEPERTI INI,INI SEMUA BERKAT BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA YANG TELAH MEMBANTU SAYA MELALUI NOMOR TOGEL DAN DANA GHAIB,KINI SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTANG-HUTANG SAYA BAHKAN SAYA JUGA SUDAH BISA MEMBANGUN HOTEL BERBINTANG DI DAERAH SOLO DAN INI SEMUA ATAS BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA,SAYA TIDAK AKAN PERNAH MELUPAKA JASA BELIAU DAN BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU OLEH RAWA GUMPALA MASALAH NOMOR ATAU DANA GHAIB SILAHKAN HUBUNGI SAJA BELIAU DI 085 316 106 111 SEKALI LAGI TERIMAKASIH YAA MBAH DAN PERLU ANDA KETAHUI KALAU MBAH RAWA GUMPALA HANYA MEMBANTU ORANG YANG BENAR-BANAR SERIUS,SAYA ATAS NAMA PAK JUNAIDI DARI SOLO DAN INI BENAR-BENAR KISAH NYATA DARI SAYA.BAGI YANG PUNYA RUM TERIMAKASIH ATAS TUMPANGANNYA.. BUKA DANA GHAIB MBAH RAWA GUNPALA